ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Защо известията на моя Android телефон не работят?

Android push-notification problem

Операционната система Android е с отворен код. Това означава, че всеки производител на смартфони може да направи промяна по нея или да добави нещо ново преди да я инсталира на устройствата, които произвежда. Повечето компании добавят такъв софтуер и по-специално софтуер, който се грижи да намали консумацията на електричество, като "убива" приложения, които работят във фонов (background) режим. Принципно това би трябвало да не представлява проблем, защото операционната система "знае", че много малка част от приложението трябва да "слуша" за известия, но въпреки това дори и тази част бива "убита". Сигурни сме, че ще се запитате, защо известията от Facebook, Viber, WatsApp и други приложения не спират да се получават. Отговорът на този въпрос е лесен - производителите на смартфони са задали предварително софтуера за "пестене" на батерията да не спира най-известните приложения.

Поради описаната по-горе причина, определени Android устройства е възможно да имат проблеми с получаването на известия, когато приложението Tripinfy е затворено. Дали ще се сблъскате с този проблем зависи от това какво устройство използвате.

За да сте сигурни, че продължавате да получавате известия, ще бъде необходимо да настроите устройството си така, че приложението Tripinfy да стартира авоматично, когато пристига ново съобщение.

В следващите редове сме събрали някои инструкции и ресурси, които ще ви помогнат да отстраните този проблем.

ВАЖНА ЗАБЕЛЕЖКА: Точните стъпки по настройването варират в зависимост от модела на вашето устройство. Препоръчваме да използвате информацията тук като отправна точка. Може да намерите специфични инструкции за вашето устройство, като потърсите в Google точния модел телефон, който използвате.

Xiaomi

Активирайте автоматичното стартиране за приложението Tripinfy. Отворете Security („Сигурност“) и изберете Permissions („Разрешения“) и Autostart („Автоматично стартиране“). Уверете се, че автоматичното стартиране на Tripinfy е разрешено.

ЗАБЕЛЕЖКА: За повече помощ, вижте този блог.

OnePlus

Уверете се, че Tripinfy е в списъка за автоматично стартиране. Отворете Settings („Настройки“) и изберете Apps („Приложения“), иконката за зъбно колело, а след това Apps Auto-launch („Приложения за автоматично стартиране“). Активирайте тогъл бутона до Tripinfy за да разрешите автоматичното стартиране.

Oppo

Уверете се, че Tripinfy е в списъка на разрешените стартиращи приложения. Отворете Security Center („Център за защита“), изберете Privacy Permissions („Разрешения за поверителност“), след това Startup Manager („Старт мениджър“) и накрая позволете на приложението Tripinfy да стартира във фонов режим.

Vivo

Активирайте настройката за автоматично стартиране на приложението Tripinfy. Отворете i Manager („i мениджър“), изберете App Manager („Мениджър на приложения“), после Autostart manager („Мениджър на автоматично стартиране“) и накрая позволете на приложението Tripinfy да стартира във фонов режим.

Lenovo

Активирайте настройката за автоматично стартиране на приложението Tripinfy. Отворете Settings („Настройки“) и изберете Power Manager („Управление на захранването“), а след това Background app management („Управление на фоновите приложения“). Активирайте тогъл бутона до Tripinfy за да разрешите автоматичното стартиране.

Huawei

Уверете се, че приложението Tripinfy е в списъка на защитените приложения. Отворете System Settings („Системни настройки“), след това Advanced Settings („Разширени настройки“), после Battery Manager („Мениджър на батерията“) и накрая Protected apps („Защитени приложения“). Активирайте тогъл бутона до Tripinfy, за да му позволите да работи дори след изключването на екрана.

ЗАБЕЛЕЖКА: За повече помощ, вижте този блог.

Samsung

Ако използвате приложението Tripinfy на Samsung устройство, ще бъде необходимо да предприемете следните няколко стъпки:

  • Изключете оптимизацията на батерията за приложението Tripinfy. Отворете Settings („Настройки“), след това Apps („Приложения“), после трите точки в горния десен ъгъл, след което Special Access („Специален достъп“), после Optimize battery usage („Оптимизиране на използването на батерията“). Изберете падащото меню Apps not optimized („Приложения, които не са оптимизирани“), след това сменете към All apps („Всички приложения“) и накрая изключете оптимизацията на батерията за приложението Tripinfy.

ЗАБЕЛЕЖКА: За повече помощ, вижте този блог.

  • Изключете приложението Tripinfy от функциите за оптимизиране на батерията на устройството си. Ще ги намерите в Settings („Настройки“) и като изберете Battery („Батерия“). Ще е необходимо да деактивирате оптимизацията на батерията за приложението Tripinfy, както и да проверите дали настройката Restrict background data („Ограничаване на фоновите данни“) е деактивирана.

ЗАБЕЛЕЖКА: За повече помощ, вижте това ръководство.

BlackView BV8000 Pro

Отворете System Settings („Системни настройки“), след това потърсете в търсачкаа DuraSpeed. Активирайте тогъл бутона до Tripinfy, за да му позволите да работи дори след изключването на екрана.

Устройства с операционна система Marshmallow или по-висока (Android 6.0+)

Ако сте опитали съответните опции описани по-горе, но проблемът продължава, може също да се уверите, че приложението Tripinfy не е оптимизирано за функция Doze (спестяване на батерията). Може да намерите тази настройка на повечето устройства като отворите Settings („Настройки“), след това Battery („Батерия“) и после Battery Optimization („Оптимизация на батерията“). Уверете се, че Tripinfy присъства в списъка с приложения изключени от оптимизацията.

Забележка: За повече помощ, вижте тази статия.

Източник: kayako.com